några timmar kvar

2011-12-31 22:35:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu är det bara några timmar kvar till det är 2012!!  hoppas att det blir ett toppen år för alla :) Men vi har presic ätit middag och det var hembakat vitlöks bröd till förätt, till varmrätt var det fritterade pommes med oxfile och till efterrätt cheeskake (staving). GOTT NYTT ÅR alla!!!!! // Daniela


en söt bild på oss :) (specielt Amanda hhihih)

Nyårsafton!!

2011-12-31 17:16:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja som sagt så är der ju nyårsafton idag och jag ska nog bara ha en mysig familje kväll med 3 rätters middag :)
Jag och mamma red ut på förmiddagen och då var det faktist sol ute men det var himla kallt :( Dom var lungna och fina men vi skulle över ett litet dike och då hoppar Elmis ett skit stort hopp över och gorre vart jätte rädd så han bara flög rakt upp :) Tuvär inga bilder P.G.A. att jag glömde kameran! I morgon ska jag och familjen till mina kusiner Elma och Elias, dom är 9 och 6 år gamla. Det har varit jätte dålig uppdatering på sistonde men tuvär kommer det vara så ett litet tag till efter som att Amanda inte kan blogga och jag har fullt upp i stallet nu.
// Daniela




Önskar Amanda :)


Önskar Daniela :)


30 december

2011-12-31 00:19:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, idag var jag och min lilla syrra snälla och gav mamma sovmorgon (hon har inte haft det på flera månader, hårt att ha hästar) så vi gick upp vid 06:45 och pallade oss ner till stallet så vi var ute till 7. Vi fodrade och gick upp o la oss igen, sen vaknade vi typ 11:30 (hihi) och då gick jag ner till stallet o fixade lite :) mamma skulle åka och fixa sina naglar så vi följde med för att jag fick ju termo ridstövlar som var för små så vi byte dom och det fanns inte i min storlek så vi fick ta ett på varma skor istället :) men dom hade nästan ingenting som var intresant där, jag ska spara pengar till Amanda ocj jag ska åka till lyckås :) Vi åkte till heron city och åt och kollade på stig hellmer men den söööööög(patrik ville såååå gärna se den) verkligen jätte tråkig :( så nu ligger jag i sängen och ska gå och lägga mig :) God natt // Daniela 

image description
inne i nagel studion :)


Dagens outfit :)

2011-12-29 22:41:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagens outfit vart:


schabrak: rött hansbo  lindor: svarta sjöhagen wear








lilla sötnosen :)

// Daniela

Gordon

2011-12-29 22:33:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dagens ridpass gick väldigt bra!! Han var jätte arbetsvillig och fin i formen :) I galoppen så vart jag super glad för att han har börjat söka sig mer neråt och förut så har han bara kört upp huvudet när man ökar och ska ta tillbaka. Amanda är hos sin faster Corina och jag hoppas att hon fotar mickey lite :) Det är därför hon inte har bloggat. Här kommer bilderna på dom nya sakerna :P






















Lilla Ida ville att Gorre skulle komma tillbaka till sin box :)
// Daniela ♥
 

29 december

2011-12-29 18:03:25 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag kunde verklige inte hitta på någon bra rubrik!! Men jag har typ inte gjort någonting idag, jag har mockat,gjort påsar, sopat stallat och gjort alla hinkar det är allt. Men jag ska rida oxå hoppas bara att bannan inte är allt för hård!! Juste jag provade sakerna oxå och allt passade, jag ska ta lite bilder och så :) Hej då så länge :)  // Daniela ♥ 


Han ville gärna ha dom där moröterna :)

Lite bilder på Elmstar :)

2011-12-28 23:27:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..





















 det var typ alla bilder men alla har tagna med en mobil kamera så det är därför de är jätte dåliga bilder :)

// Daniela


Dagens inköp :)

2011-12-28 23:14:37 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


vi gick in på Hööks och det vart:

Ett grönt schabrak för halva priset så det kostade 100 kr

ett par handskar som oxå var halva priset på för 100 kr

en blå huva för 100 kr (som jag ska brodera Gorres namn på!)

ett brunt träns som var mer än halva priset på, det kostede 100 kr!!!

en jätte fin brun martingal med lite bling på för 169 kr








alltid bra att ha :)



// Daniela





kungenskurva :)

2011-12-28 16:42:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu drar jag och familjen till kungenskurva, vi ska äta, gå till Hööks och kolla om det kanske finns någonting :) Om vi hinner så ska vi kanske gå på bio oxå :)  Jag och mamma red ut på Gorre och Elmis, vi skrittade ut i 20 min sen gick vi till bannan och joggade lite i kanske 15 min, han känndes ganska OK :)





// Daniela

Mina favorit A,B,C,D-ponny och stor häst :)

2011-12-28 12:09:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


A-ponnyn är



Sir maximilian
super söt liten ponny som tävlar LA/LA och den är bara 106 cm hög!!!



B-ponnyan är







Lilla prim
jätte fin b-ponny som har en hals som en d-ponny,förut ägde Lina dolk honom men nu äger victor från ponnyakuten ponnyn :)


C-ponnyn är






Poetic poetry

jätte fin ponny som har stått i mitt stall, jag har även ridit honom några gånger och jag tror att det är den roligaste ponnya jag någonsina har suttit på. när jag stod där så va nästan jag och miranda helatiden ;) (jag har fått det där täcket som han har på sig!!)


D-ponnyn är






B capriole

asså jag dör när jag ser honom, han har så läcker och gångarterna!!!  synd att inte Marina mattsson kan tävla honom längre :)

fast jag kan inte bästema mig så det får blir en till D-ponny




Jarno RP 145

älskar färgen och gångarterna, han typ svävar fram :)


stor hästen är





Scandic

älskar halsen och hela hästen, patrik rider han så bra oxå :) så jäklar fin!!


// Daniela


Amanda :)

2011-12-28 11:34:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan, nu har jag presic snackat med Amanda som äntligen har kommit hem från Bållnäs,hon får själv berätta vad hon har fått och gjort. Men idag ska vi kanske åka till kungenskurva och gå på bio sen sa mamma att vi kanske kunde svänga förbi Hööks oxå! Hoppas att jag hittar något fint pullar-träns till Gorre. Är det någon som har köpt ett träns där nu? Gud vad jag chatar att jag ska åka till Hööks men det blir ju aldrig av!!!  Det blir uteritt för oss idag för bannan är stenhård, hatar att ha eget ställe utan ridhus!!!!!!  Juste jag prövade ju mitt nya schabrak igår, det var jätte fint på honom :) 




// Daniela ♥

Hööks rean :)

2011-12-27 21:31:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Såg nu på deras hemsida att det är ju rea på super mycket saker så jag måste dit snart :) hoppas att det finns lite saker kvar när jag kommer dit :P




         
 

// daniela


slut på bilder :(

2011-12-27 21:00:43 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har vi nästan slut på bilder, vi måste värkligen hitta någon som kan fota oss det är bara det VEM?? sen har vi ingen bra kamera så det är därför lla våra bilder är jätte dåliga :(  vi måste ha en header snart oxå, vi skulle få en men lilla Amanda hittade inga bra bilder på henne så det vart inget med det tror jag!! 



gammla bilder på Gorre och Amanda :)
// Daniela

vart ingen bio :(

2011-12-27 20:56:10 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja det vart ingen bio idag för att vi kom hem för sent och så men vi ska åka dit på fredag, då ska vi oxå åka till Hööks rean!  Men jag har ridit Gorre nu och det blåste jätte mycket så han vart stresad och vart typ rädd för allting på bannan så det gick inte så bra men det går nog bättre när det inte blåser så mycket. Jag undrar lite Vart Amanda är?????  kommer inte ihåg när hon skulle komma hem igen men hoppas att det är snart!!! Det blir ju jätte dålig uppdatering när det bara är jag som bloggar :(  Juste vi var hemma hos min farfar om åt middag då fick jag 500 kr så nu har jag 1500 kr att handla hästgrejor för!!! :)  Föresten jag räknade mina schabrak idag oxå och det var ingen bra syn för jag hade närmare 40 st!!!! det är alldeles för mycket så det kanske blir en liten bloppis men vi får se för jag andvänder typ bara hälften av dom för att min sadel är för stor för dom, men jag har jätte många fina schabrak som är 16 tum så det är bara ida som kan ha dom och hon rids ju inte så mycket länger.    // Daniela


ungefär så här många har jag fast kanske en sån där full till :P  (lånade från google)


Nya reglerna!!!

2011-12-27 11:44:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ingen TR-ändring om sponsorexponering

2011-12-26

 

Ridsporten har få exponeringsutrymmen för sponsorer på ryttare och häst och Ridsportförbundet får många frågor både från aktiva, sponsorer och tillverkare när det gäller regleringen av dessa.
-Genom ett utökat TR 1 med en skrivning kring vad internationella förbundet FEI rekommenderar, har vi försökt besvara dessa frågor, säger marknadsansvariga Emmelie Johansson på Svenska Ridsportförbudet.

Regeln för var och hur sponsorer får exponera sig har fått ett eget moment i TR 1, men reglerna är desamma som tidigare, med några saker som underlättats vad gäller förtydliganden och rekommenderade på storlekar av reklamyta enligt internationella förbundet FEI.
- Vi följer endast internationella förbundet FEI:s regelverk, säger Emmelie Johansson som välkomnar alla som vill synas tillsammans med ridsporten.

Inom alla idrotter är matchkläder och utrustning exponeringsplatser för sponsorer och det finns regelverk för vilka ytor som får och kan användas. Inom ridsporten har tillverkningsindustrin sett till att synas på kläder, utrustning för hästar och fordon och vagnar i körningen.

- Det är from 2012 tillåtet att bära till exempel logotyper utan att ha ett sponsorskontrakt på nationell nivå i Sverige, betonar Tobias Mattsson, ordförande i Tävlingssektionen. Så köper någon ridbyxor eller annat med en tillverkningslogotyp enligt tillåten sponsoryta är det inget problem att tävla med dessa.
Här har Tävlingssektionen underlätta för både ryttare och tillverkare. Tidigare krävdes ett avtal mellan ryttare och sponsor även på nationell nivå. Är det ryttare som rider internationellt krävs ännu ett sponsorsavtal för att ryttaren ska få bära reklam.
- Men vill den lokala ridsportbutiken sponsra en ryttare är det nu helt ok, precis som om mamma eller mormor köper utrustning med logotype på, förtydligar Tobias.

 -Angående tillverkarnas produktnamn och logotyper på kläder och utrustning avser det synlig märkning under tävlingsmomentet. Det avser till exempel inte en sadeltillverkares märkning på kåpan som inte syns när ryttaren sitter i sadeln, fortsätter Tobias Mattsson

Här följer TR I mom 151 och måtten inom parantes är enl. FEI och är endast rekommendationer.

Mom 151 Sponsorskap, reklam

1. Reklam, sponsorer

En hästägare eller ryttare kan skriva avtal om reklamexponering med sponsorer.

Ryttare har rätt att bära reklam (logotyp) på klädsel, vojlock, insektsluva eller vagn

enligt nedan specificerade ytmått. Reklamrätten vid internationella tävlingar som

VM, EM och Nations Cup tillhör Ridsportförbundet. Ryttare som tävlar internationellt

måste ha sponsorkontrakt godkänt av Ridsportförbundet. Rättigheten gäller inte

Olympiska Spel eller andra tävlingar under ICO:s beskydd. Om personlig sponsor ska

användas vid VM eller EM fordras speciellt tillstånd från Ridsportförbundet.

Tillåten reklamyta innefattar även bakgrundsfärg eller annat färgfält. Som reklam

räknas inte hästens namn, ryttarens eller ägarens namn, klubbens namn eller

emblem.

På tävlingsbanan och i samband med prisutdelning får sponsorns namn och/eller

logotyp endast exponeras på en maximal area av:

(OBS! Nedanstående mått inom parantes är FEI-regler och är under 2012 bara

rekommenderade mått.)

Hoppning

1.1.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida

1.1.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av

jackan i höjd med bröstfickan

1.1.3 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en gång på vänstra

benet

1.1.4 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida

1.1.5 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt på hjälmen

1.1.6 Insektsluva 75 cm² (7,5 cm hög, 10 cm lång) endast en gång

1.2 Dressyr

1.2.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på varje sida

1.2.2 Ridjacka 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) på varje sida av

jackan i höjd med bröstfickan

1.2.3 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje sida

1.3 Fälttävlan

1.3.1 Hopprov Se 1.1 hoppning

1.3.2 Dressyrprov Se 1.2 dressyr

1.3.3 Uthållighetsprov

1.3.3.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

1.3.3.2 Ridjacka/Motsvarande 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

100 cm2 (10 cm hög, 10 cm bred)

1.3.3.3 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en

benet

1.3.3.4 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje

1.3.3.5 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt

1.4 Distans

1.4.1 Vojlock/Schabrak 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

1.4.2 Ridbyxor 80 cm² (20 cm lång 4 cm bred) en

benet

1.4.3 Ridjacka/motsvarande 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

100 cm2 (10 cm hög, 10 cm bred)

1.4.4 Ridhjälm 125 cm² (25 cm lång, 5 cm bred) mitt

1.4.5 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje

1.5 Voltige

1.5.1 Backpad 200 cm² (10 cm hög, 20 cm bred) på

1.5.2 Kläder 100 cm² (10 cm hög och 10 bred) får

användas en gång

1.6 Körning

1.6.1 Dressyrmoment, precisionsmoment

1.6.1.1 Vagnsida 400 cm² (20 cm hög och 20 bred)

1.6.1.2Jacka/motsvarande 80 cm² (10 cm hög, 8 cm bred) endast

sidan av jackan i höjd med bröstfickan

1.6.1.3 Skjortkrage 16 cm² (2 cm hög, 8 cm lång) på varje

1.6.2 Maratonmoment

1.6.2.1 Vagnsidor, framstam 2 520 cm² på vardera av de tre reklamplatserna

1.6.2.2 Medhjälpares ryggar 1 260 cm² på vardera ryggen

 

 

OBS dessa mått är endast förslag från FEI som kan börja gälla 2013.

För att underlätta för de aktiva att tolka nuvarande rekommendationer har sponsorers exponering fått ett eget moment i TR. Men observera inga regeländringar har gjorts och de angivna måtten rör sig endast om rekommendationer.



// Daniela


Hittade ingenting i Farsta :(

2011-12-27 11:36:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja som sagt vi hittade ingenting där för att det var väldigt mycket folk inne på typ alla affärer. När jag kom hem så åkte vi och käkade på MAX, vi bestälde och gick o satte oss men efter en stund så fick hela stället stömavbrott så vi fick sitta där och äta i mökret fast det var ganska mysigt efter som att alla hade små ficklampor :)
Idag ska jag åka hem till mamma och jag tror att jag ska rida lite mer ordentligt för jag ska ride lektion snart och jag har typ inte ridit på jätte länge :P  sen ska vi nog på bio i kungenskurva hoppas att vi kan dra i lite på Hööks rea, skulle vilja ha ett tabasco färjat träns, martingal och tyglar :)  
lilla jag och Gorre :)




// Daniela
lilla jag och Gorre :)

shoping :)

2011-12-26 12:51:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan,ska snart dra till medde(en gammal klass kompis) och sen så åker vi till Fasta, vi får se om ja hittar någonting :)   


Lilla Kungen :)

// Daniela


God morgon!

2011-12-26 11:45:52 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


God morgon eller det är ju inte morgon men jag vaknade typ för en helv timme sen, men pappas dator funkar nu så jag kan blogga här ifrån!!  vilken j*vla storm det var det var då, jag trode att hela huset skulle rasa ner men det gjorde det inte som tur va, alla har typ fått strömavbrott men inte vi fast jag vet inte om det kanske är det hemma, hoppas inte de!!   Igår så hämtade pappas oss vid 5 sen åkte vi o åt på kina resturang, det var faktist ganska gott för jag brukar inte gilla de alls :) men idag ska jag nog rida lite mer ordentligt på Gorre för vi har ju bara skrittat ut eller igår så travad vi lite men då vart han så hetsig så jag höll typ på att ramla av :P
Jag hoppas Amanda kommer hem snart för att hon har inte någon täckning där så jag har inte fått veta vad hon har fått :)


Amand får stå för bilden igen :)
// Daniela

regler om logga!!

2011-12-25 15:59:50 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dom nya reglerna från TR har kommit och men får inte ha en logga som är högre än 1cm och länger än 3cm näe man tävlar, skit dåligt men jag hoppas att jag inte har så mycket grejor som har det!!  men får t.ex inte tävla i en GPA hjälm (jag har ju en sån men tur att jag inte tävlar i den), scapa grejorna och vissa schabrak. Det kommer nog vara många som måste köpa t.ex nytt schabrak,kavajer,hlälmar och stövlar, det är ju inte så bra när man kanske har laggt ut flera tusen. På mina stövlar står det ju ANKY längst ner och den är länger än 3cm hoppas att det inte syns. // Daniela


Mina stövlar


   

25 december

2011-12-25 15:49:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, idag har jag ridit ut på Gorre med mamma och Ida(hästen), Ida kastade nästan av mamma när hon skulle hoppa upp så hon var spänd nästan hela vägen. Jag har presic mockat och fixat i stallet så det är avklarat men jag ska till pappa snart så det kommer nog inte bli så mycket mer bloggande för Amanda kommer nog inte hem idag och hon kan ju inte blogga där ifrån. Jag glömde säga att jag fick oxå 1000 kr att handla hästsaker för!!
Är det någon som vet vart man kan köpa BR saker och ett snyggt men billigt tabasco färgat träns på internet eller i affär i stockholm?? // Daniela


Amanda får stå för bilden :)

Julklapparna!!!

2011-12-24 23:56:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Dom som jag fick av pappa:



*svart fodrade converse

* vita lovik vantar (staving)

* vit fodrad kofta

* vit stickad kofta

* Blå/svart randiga BH och trosor

* nån bok

* en jätte fin sminkväska från lanscòme med lite smink i

* en vit halsduk

* presentkort på Farsta på 700kr

* svarta mjukisar

* mascara

* halsband

* en orange klocka

glömde ta kort på converse


















Från mamma:

* en svart puma kofta

* gråa mjukisar

* reflexer till hästens ben

* reflex boots

* rött hansbo schabrak

* typ 6 par strumpor

* en rosa mobil högtalare

* gråa livka vantar (staving)

* vita eskadron paddar

* en plattång

* ett halsband

*  örhängen

* fodrade typ gummistövlar

* sen fick jag ju en säkerhetsväst förut så det var oxå en julklapp

* och det bästa JW ridbyxor!!! (dom jag ville ha)










ganska nöjd med julklapparna men det var inte så mycket hästarsaker så jag ska bestela en MH svart glansig väst och en valfri färg av BR schanrak och lindor


Glömde att ta kort på jätte mycket!!!

// Daniela





Vi önskar alla en riktigt God Jul

2011-12-24 10:50:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu ska jag snart åka till min farmor med min pappa och jag har fått 2 paket redan, ett var jätte fina örhängen och det andra var en palttång :) så nu kommer jag ha mer plattare hår! Men nu
ÖNSKAR VI ALLA EN RIKTIGT GOD JUL!!!!   // Daniela




dan före dopparedagen :)

2011-12-23 23:03:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Varför känds det inte änns som att det är julafton imorgon, jo för att det knappt är någon snö ute å marken, det regnar ute:( och det är inte mysligt när det är såååååå!!!  men men jag red inte idag för att det regnade så vi orkade inte :´( så vi gick upp och gjorde köttbullar och fixade julskinkan men jag tycker inte att man ska äta julmat innan julafton men det här var ett undantag :)  jag är jätte nyficken vad vi kommer att få i julklapp hoppas att det blir mycket hästgrejor men detär typ bara det jag bukar få :)  nu ska jag gå och lägga mig så God natt // Daniela


lilla gubbstruten ;) 

21-22-23 december :)

2011-12-23 14:52:24 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, jag han ju inte blogga igår och iförregår för att jag var hemma hos min pappa och hans dator är sönder, sen hade han inte ett något slags konto på sin Iphone så det gick inte att ladda ner bloggg.se appen. Men jag kom hem igår oxå men då han jag inte heller blogga, jag red ut Gorre i skogen med mamma och Sissi. Mamma har varit och ridit i ridhus oxå på bröta, kanske redan har skrivit det men ja han gick bra tror jag. Idag gick jag typ upp vid 10 sen gick jag ner till stallet och började mocka och så, snart ska jag kanske rida det beror på om det slutar att regna någon gång! ska plock in hästarna snart oxå men efter det ska jag kanske åka till min pappa:) jag kommer nog att blogga mer sedan :) // Daniela ♥



Sötnosarna :)

Bollnäs ♥

2011-12-23 14:25:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej idag så ska vi åka till Bollnäs, min morbror bor där med sin familj :) Vi åker alltid upp dit och firar Jul, kan fortfarande inte fatta att det är Julafton imorn! LÄNGTAR! Vi ska vara där tills på måndag. Det var jätte länge sen vi var i Bollnäs! Hoppas att det är mycket mer snö där än vad det är här! Kommer inte kunna blogga nånting när jag är där :( Så det får bli en liten bloggpaus för mig, kommer sakna att blogga! Men nu ska jag börja packa min väska, vi ska åka ikväll :) Hej då ♥ // Amanda ♥


Fina Daniela & Gordon ♥

Sover över :)

2011-12-21 12:51:44 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej idag hade vi Julavslutning, det var aas tråkigt! Vi kom dit 8 och åt frukost där, dom bjöd på det :) Sen vid 9 så började själva Julavslutningen. Det var nåra som sjöng lite julsånger och så skulle vi sjunga med ibland, tråkigt! Det tog typ en timme sen var det klart, sen efter det fick vi gå hem :) Sen när jag kom så städade jag mit rum, det behövdes verkligen! ;) Sen när jag var klar så satte jag mig gvid datorn och gjorde lite saker och nu sitter jag och bloggar för er. Ungefär vid halv fem så ska jag till min halv lillebror och sova där :) Det är första gången som jag ska sova där :) Kommer jätte kul! Längtar! Ska snart börja packa och så där, hans mamma, Johanna som heter sa att nästa sommar om dom ska till Turkiet, så ska jag få följa med om jag får för mamma! Jag har aldrig varit utomlands förut! Hoppas att det går! :) Men nu ska jag gå och duscha hej då ♥ // Amanda ♥ 

Söt man va när man var liten ♥
Jag & Pegasus när jag var liten! ♥

Mälarhöjden 2 bilder :)

2011-12-20 22:00:51 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


ponnyallvneskan div 3 mälarhöjden


ponnyallvneskan div 3 mälarhöjden
det var någon tjej på dayviews som hade fotat mig på mälarhöjden :)

// Daniela

Sammanfattning 2011

2011-12-20 21:41:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, jag tänkte berätta lite om sammanfattningen år 2011 så alla andra bloggar oxå gör:P

Året började Väldigt bra med 2st andra placeringar på över 70 % men det var bara LC. Jag har haft väldigt många motgångar och framgångar det här året oxå. Efter det hade gått så bra så åkte min tränare iväg på hundutstälningar lite nästan helatiden så det vart nästan inga träningar på typ 2 månader och för mig är det super mycket, men iallafall så när hon väll då kom tillbacka så hade hon jätte mycket lektioner på ridskolan(hon jobbar på Enskede ridskola).Det hade oxå börjat gå bra med Ida så jag var väldigt nöjd över mig själv. Jag åkte på tävlingar endå fast jag inte hade tränat(jag måste träna innan en tävling) och då gick det ju åt h*lvete, han gick knappt på tygen och så hade alldelse för mycket framåt bjudning, sen var han väldigt stel i kroppen. Det var då jag märkte att det ser hämskt ut när jag rider, jag sitter som en kratta och formen var så att jag inte änns ville se oss i speglen.  efter att gjort bort sig ett antal gånger(jag har väldigt höga krav på mig t.ex blir jag inte nöjd om jag inte rider på över 65% i LC eller LB) så var det dags för det roligaste på hela året meetinget på Gripen och jag skulle start båda hästarna alla tre dagarna, så det vart 6 ritter och jag var helt slut efter det. Men det var hård träning innan den tävlinen för det var min första LA:1 så allt skulle vara perfekt, men på träningarna så satt nästan ingeting så ingen trode på mig att jag skulle rid på över 60%. Jag slog dom med häpnad när jag red på 61% och då var formen katastrof men vi fixade det ändo, sista dagen så rider jag oxå LA:1 så det kanke skulle bli lite bättre och det tyckte därimot inte jag men tydligen dommarna för jag fick 62% och jag var hel nöjd. me Ida gick det åt pip svängen!! men efter det så hade jag något slags uppehåll så jag red typ inte på 1 månad sen när jag skulle börja rida igen så fick jag börja om från noll igen. fram mot agusit så tävlade jag igen och det gick super bra det var nog en utav min bästa ritter i en LB, jag red på 67 % och van för först gången på hela det här året, så det var jag jätte nöjd över det. efter det så red jag en super dålig ritt men ändo så red jag på mina högsta % i LB, jag fick 71% och van igen!!! sen var det dags för LA och det gick så där, vällingby gick det ju oxå bra med en andra plats. Jag har lärt mig av det jag har gjort fel eller dåligt så nästa år ska jag vara på topp helatiden :P   // Daniela




♥ // Daniela

Dagens ridpass :)

2011-12-19 20:30:23 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej idag red jag på ridskolan, jag hade Kieton, det gick ganska bra :) I början så var han väldigt spänd och pigg men sen när jag ridit i ungefär en kvart så började han ge efter och sen blev han jätte mjuk och fin :) Jag red barbacka! Det var jätte kul :) Han var jätte duktig! Har tyvärr inga bilder :( Men nu ska jag logga in på Daviews hej då ♥ // Amanda ♥


Fina Gordon ♥

Veckans planer :)

2011-12-19 19:45:44 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


hejsan, här kommer lite veckans planer! :)


Måndag: idag ska jag rida med mamma och elmis och det var chill dag i skolan oxå, på mate och no lektinonerna så fick vi tävla om godis och jag van en cola nappar på maten och 2 karameler på no.

 
Tisdag: imorgon har vi bara städ dag i skolan och jag ska nog rida som vanligt på bannan men patrik har köpt ridhus kort i ett stort ridhus så om det inte går att rida på bannan så måste vi nog åka dit:)


Onsdag: vi har jul avslutning på skolan och vi slutar 10, sen ska jag och alexandra till pappa och äntligen äta julbord på häringe :) kommer nog lite bilder på det :)


Torsdag: kanske är hos pappa men jag vet inte annars så ska jag nog rida :)


Fredag: samma som på torsdagen :)


Lördag: JULAFTON!!! längtar ska nog ut och rida på morgonen :) först åker vi till min farmor och sen till min gammel mormor.


Söndag: tror det bilr ridining då oxå :)



Lilla fin Amanda :)
// Daniela


Gröna Kort kurs :)

2011-12-19 18:18:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Klubbaktiviteter 2011

kort utbildning

Tid: Lördagarna 21 och 28 januari 2012 kl 10 till ca 15.
Plats:  Vendelsö Ridskola.
Kostnad: 400 kr för medlemmar i Österhaninge Ridsällskap och 450 kr för övriga, inkl fika



Den här måste jag gå på och det är ju nära, sen behöver jag bara göra provet för att jag var med mamma när hon skrev sitt så jag har gjort allt annat :) fast jag vill inte gå själv så jag måste hitta någon som oxå ska gå :)




// Daniela


Godmorgon :)

2011-12-19 08:36:59 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej nu sitter jag och äter frukost, börjar klockan 9, så himmla skönt med sovmorgon! Idag är det faktiskt sista riktiga skoldagen :) För att imorn så ska vi ha städ-dag och jag ska till tandläkaren ;) Sen på onsdag så har vi julavslutning, oj nu måste jag äta upp och sen gå till skolan hej då ♥ // Amanda ♥


Gorre bugar :-P

Bilder från skogen :)

2011-12-18 20:05:02 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår så var vi ute i skogen för att huga en gran och då passade jag på att ta lite bilder :)



Min lilla syrra :)

En gran :)













































den tog vi :)

så här det ser det ut utan för mig :)

// Daniela


Svar på kommentar :)

2011-12-18 19:33:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Tezz<333 om tävingen! :):
Hej jag är amandas kompis från farsta och hon sa till mig att hon skulle hoppa en och tjugi med gordon har hon gjort det än?

Svar Daniela: Näe det har hon inte gjort ännu men han är väldigt svår hoppad, jag har bara hoppat honom 1,15 meter. Tack för kommentaren :)

// Daniela


Dagens ridpass

2011-12-18 19:24:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, nu har jag äntligen kunnat rida min älskade ponny. Hela vårna bannan var täckt av snö men sen var inte frusen som tur va, mamma följde med me Elmis. Vi skrittade ganska längen efter som att dom helatiden fick styltor, efter en stund så tog jag tyglarna och började jobba honom lite i skritt och trav. Han kändes bra till och från men han var väligt stel i bak, i galoppen så var han jätte konstig för att han gick i mot helatiden och var skit seg men det var bara att driva på så fick han lite sprut i bakbenen. Elmis bråkade ovanligt mycket idag men det kan har varit för att det var typ storm ute, men annars så såg han fin ut :) Jag tränade lite galopp till halt för jag har kommit på ett nytt mål som är att starta LA:4 det är bara det att man ska rida in i galopp och göra halt, sen är det bakdelsvändningar som vi inte änns har tränat på, men det är bara att träna :) Dom gick så där i början men sen började han fatta så då gick det lite bättre :) Imorgon är det skola(Blääää) och då ska SO uppsatsen vara inne och jag vet inte vad jag ska skriva mer :( Men det löser sig nog :P 
Nu ska jag gå och äta så jag kommer nog att blogg lite mer sen, men hej då så länge!! :)


(inte från idag)



idag Elmis(super dåliga bilder)








// Daniela ♥


HJÄLP!

2011-12-18 00:16:14 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



  Hej vet ni vart man kan köpa sånt här rosa träns och martingal?
Tacksam för svar! // Amanda ♥


Kvällsinlägg :)

2011-12-17 23:53:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej jag har verkligen inga idér längre om vad jag ska blogga om längre! :( Vad vill ni att jag/vi ska blogga om? Snälla kommentera och säg vad ni tycker att vi ska blogga om! :) Om ni undarar vad jag har gjort? Så har jag inte gjort nånting idag, jag skulle till stallet men jag orkade. Skolan kan verkligen göra slut på en totalt! Men imorn tror jag att jag ska åka iväg nånstans, vet inte riktigt vart kanske gå på bio eller nåt men vi får se. Men ska snart gå och lägga mig hej då ♥ // Amanda ♥


Man måste ju lukta på hindret först innan man kliver över det ;)

God natt :)

2011-12-17 23:16:47 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


nu ska jag snart gå och lägga mig men jag vill bara göra en liten hiss eller diss :)






BR schabraken

kanske lite konstgt men jag tycker att dom har jätte fina och roliga färger men dom ligger inte bra :( dom liger lixom simat mot ryggen och det är väldigt mjukt asså det har ingen passform, ändo så är dom jag så himal fina.

Snygga eller ingen passform?? det är det stora frågan! :)

Fast det är ju bara min åsikt alla kan ju inte tycka lika dant:) 


// Daniela
(lånade bilder från Google)   kanske lite konstig rubrik men God natt då :)




Tävlingstermin 2012

2011-12-17 21:27:01 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



det har inte kommit ut några klasser ännu.


V.14   Vällingby 6/4

eller


V.14 ågesta 6/4




V.17 Blåkulla 29/4




V.20 Siggesta 20/5


eller


V.20 Sundby 20/5




V.21 Huvudsta 27/5




V.24 Mälarhöjden 16/6


eller


V.24 Roslagen 16/6




V.28 Rimbo 14/7




V.34 Sandö 25/8




V.36 Rånäs Div.2, omg 1. 8/9




V.37 Ågesta 16/9




V.39 Botkyrka 30/9


eller


V.39 Gladö 30/9




V.41 Sundby 14/10




V.43 Årsta-runsten Div 2, Omg 1. 28/10




V.44 Vällingby 3/11




V.46 Årsta-runsten 18/11



Jag kommer ju absolut inte att tävla alla tävlingar, sen ska ju mamma tävla oxå :)





en bild på mig när jag tävlar på Gripen Tagen av: Jessica eriksson som har bravehart :)


 en bild på henne :)


Zebulon

2011-12-17 20:00:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag måste bara skriva om denna underbara häst som dog i februari det här året. Det var min mammas häst och han betyde allt för henne, hon köpte honom som 2 åring och hon hade kämpat så jävla mycket med den där hästen, han var hennes lilla bebis. När hon köpte honom så var han jätte liten kanska bara 158 cm men med åren så var han 172 cm hög och han var halv arab,det kunde man inte tro för att han lika mycket musklad som en garnprix häst, det har själv våran gammla tränare sakt(hon har varit reserv till os laget). Han var helt livsfarlig att rida för att man kunnde inte få stop på honom, men mamma kämpade och kämpade och tillslut så kom hon ut på lite tävlingar. Första tävlingen gick inte så bra men andra kom hon 2:a på 68%, på slutet så tävlade hon faktist några LA:3:or och det gick ganska bra, hon red sin första LA:1:a på 70%. i vintras så sprack allting, allt började med att alla trode att han hade fått magtarmsvred och en destriktare kom ut men hon kunde inte göra någonting så hon sa till oss att åka till ultuna och det gjorde vi oxå. Mamma och Sissi åkte in dit medans jag och alexandra var hemma med pappa. Han kunde knapt stå upp så det var en plåga att stå och se på när dom var tvungna att piska in honom i släpet(jag kan inte skriva det här utan att gråta så ni får ta att det är stavfel). Dom åkte in och en sån opertion kan kosta upp till 200 000 kr men vi har ju inte så mycket pengar så mamma sa att vi kan betala 80 000 kr inte mer, kan ni förstå att om vi kanske hade haft mer pengar så skulle han kanske kunnat räddats, men så var det inte för att det var inte ens magen för han hade fått en spricka i halsstrupen och det skulle inte ha kunnat att rädda. Sen när han hade gått bort så var vi tvungna att hämta transporten där, mamma grät hela vägen dit och hela vägen hem, ni skulle bara veta hur jävla jobbigt det var att se sin mamma så ledsen. Zebulon vila i fred.





Har inga bra bilder på honom

// Daniela ♥


regn -.-

2011-12-17 16:01:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ja men nu regnar det ju, så allt snö är borta -.- jag är jätte arg för det är ingen jul utan snö!! :(
Men vi ska nig inte rida efter som att det regnar och så :( Vi hittade en gran oxå, vi gick i skogen i 1 timme för att hitta den. Sen när vi skulle dra den hem så gick vi åt fel håll så det tog typ 45 min att komma hem:P vi har en väldigt stor skog upptäckte jag idag :P men jag orkar inte ladda upp bilderna på skogen sp dom kommer nog ikväll eller imorgon när granen är uppe oxå:)




Ida & Gorre :) 

// Daniela ♥

Mål 2012 :)

2011-12-17 11:14:33 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det här är mina & Gorres mål 2012 :) kanska är lite höga men då har man något att kämpa till :)


# tävlat LA på över 65%

# göra bra skänkelvikningar,öppnor,slutor.

# hoppat en bannan på 100 meter.

# tävla ett lagtävlans pogram.

# kunna göra bakdelsvändningar.

# galopp serpentiner,enkla byten.

# kunna han honom i en bättre form.

# få minst 5 roseter :P

det var nog alla :P

 

// Daniela & Gorre ♥


Gran :)

2011-12-17 10:59:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ska vi gå ut i våran skog och huga en julgran och jag får bästemma vilken :)
Men jag vill ha en lite på mitt rum, skulle inte det vara mysigt :P Det blir nog lite ridning om vädret tillåter på bannan, mamma ska nog rida både Ida & Elmis :)




(lånad från google)

//Daniela

Det snöar!!!!

2011-12-17 10:53:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


det snöar här, men detär ju plusgrader så det kommer nog att smälta bort :( 




(lånad från google)

// Daniela

Dålig uppdatering! :(

2011-12-16 22:35:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej förlåt far att jag typ inte har bloggat nånting den här veckan, har haft fult, inte orkat. Men ska försöka blogga minst ett inlägg varje dag :) Men nu ska jag kolla på Vampire diaries med min katt Simba, missade det förut :(  Hej då ♥ // Amanda ♥


En väldigt sudig bild på mig & Gorre ♥

4 saker ni nog inte visste om mig & Gorre :)

2011-12-16 21:22:08 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Daniela:

1.
  jag är jätte mörk rädd :P

2. jag hade super dålig sits när jag var 11 år, jag fick 5:or på det och nu har jag fått 8:or 7 ggr. Det är bara att träna så blir man bättre :) 

3. jag har väldigt bra balans för att när jag red Kisten(när jag inte tävlade honom) så hade jag ingen sadel så jag fick rida barbacka i 1,5 år och då red jag nästan bara ut och han gjorde luftsprång och bockade nästna helatiden o jag satt kvar oftast :P.

4. jag är kvarts japan och kvarts serb, mamma är halv japan och pappa är halv serb.




Cordon Rouge:

1.
jag lånade honom i 1 år innan vi köpte honom.

2. vi köpte honom för bara 15 000 kr, först kostade han 65 000kr sen prutade mamma ner honom.

3. han har bara hoppat & fältävlan innan.

4. han blir nästan stressad av ingenting och då går det inte att rida.


// Daniela


Cordon Rouges smeknamn :)

2011-12-16 21:06:26 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Cordon Rouge

- Gorre

- Gorre snorre

- Lilla gubben

- Gorre G

- Köttbullen

- tjockis

- Den vita springaren

- Gorre porre

- odrägliga ponny :P

- skitgris

Det var nog alla :P

// Daniela


Gordon :)

2011-12-16 21:00:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan, jag glömde bårt att upstasen skulle vara inne på mångad så jag han rida lite barbacka på Gorre. Han kändes väldigt bra, han var mjuk och fin i munnen. Det går nästan bättre barbacka än när jag rider vanligt.
vi ska äta kyckling med pommes och bea MUMMS!! men vi får se om jag bloggar mer idag :P


Gorre & Amanda


// Daniela

Andledningen till dåligt uppdatering!

2011-12-16 17:12:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, det har verkligen varit jätte dåligt uppdatering p.g.a. att vi har ju haft ett SO hem tenta som ska vara inne idag kl 00 så vi har fortfarande tild på oss men den ska typ vara på 5-15 sidor lång och det är våran första uppsats så både jag och Amanda har slitigt häcken av oss för att hinna i tid. Så jag har inet ridigt på hela vecka, ag har inte änns varit inne i stallet och den här är värkligen jätte svår att hitta information till så det är andledningen till att det har varit som det är :(  men vi måsta värkligen skärpa oss :P



Arg Gorre :P


Glad Gorre :)

// Daniela

Hjälp!!

2011-12-14 19:00:40 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag har glömt mina pappaer med frågorna på i skolan till SO hem tentan!! och ingen vill svara eller så har dom oxå glömt och jag har bara 2 dagar på mig VAD SKA JAG GÖRA!!!! för jag har bara gjort 4 sidor och ett ska typ vara 10 och mer så jag vet faktist inte vad jag ska göra men jag håller på att försöka nå Amanda men hon vägran ju typ att svara :( Det blir nog ingen ridning idag häller(det var ingen igår för att jag skrev so skaken) och det är ju skit tråkigt för jag vill ju rida!!! men skolan går ju före :( idag hade vi bara tråkigt lektioner typ som vaningt :P och imorgon kommer jag verkligen inte hinna rida för son ska vara inne på ferdag så jag måste göra klart den imorgon :( ♥





// Daniela

Helgen som vart :)

2011-12-13 22:22:39 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hesjan, jag vet att jag lovade att blogg igår men jag föjde med Amanda till ridskolan och jag kom hem kl halv 10 så det var lite sent att blogga när man var så himla trött oxå :( Men Amanda förjde ju med hem till mig förra helgen så såhär såg helgen ut:

Fredagen: Jag var på Idol final och det var super roligt att se ganska många av idolerna sjunga (dom sjöng i pauserna) men det bästa var att höra moa sjunga sin egna låt live :) men vi satt ju inta så där jätte bra men man hörde skit bra.Sen var det ju sista idol i sverige tror dom, men på sista numret som var Angnes var skit bra sen hade hela globen idol lappar på sig(såna man får när men är med).

Lördag: Jag råkad lura på Amanda på ett tidigare tåg men jag viste inte att det inte gick någon buss då så hon fick vänta i typ 1,5 timmar i vänterummet för hon orkade inte åka hem. När hon äntlingen kom så hade jag mockt klart men jag had inte fyllt vatten o inte soppat eller gjort påsar och hinkar så det tog en stund men när vi var klar så gick vi upp till huste och åt billys pizza. vi skulle rida i ridhuset då oxå så vi fixade honom och gick ner, vi hade en ljus grå outfit men kameran hade inga baterier så det var inga bilder. jag skulle ju hoppa Pay and Jump på södagen så jag behövde rida så Amanda fick tyvär inte rida på hela helgen, men men det kommer fler helger.ridpasset gick faktist förvånandsvärt bra(staving) jag gjordoe inte så mucket efter som att jag inte har ridigt så mycket på sistonde.


Söndagen: Pay and Jump var det dax för så det var upp vid 07.30 så det vart inte så tidigt :) men då gick vi ner och fodrade hästarna och kollade så att Gorre inte hade rullat sig i bajs eller kiss, men sån tur hade han inte de :P Jag, Amanda och Patrik åkte tidigare och kollade bannan efter som att man inte kan gå den senare. men bannan var super lätt, så den lärde jag mig snabbt. Vi lstade in honom i hästbussen och åkte mot Runsten :) när vi var framme så gick vi och kollade vardom låg ocg jag hade faktist ganska bråtom så vi fick ta ut honom snabbt och fixa allting, efter typ 5 min var jag uppe på hästen, framridningen var inne i ridhuset så vi började gå mot ridhuset men där var det ju en väldigt lång kö så när jag äntlingen fick komma in så hade jag typ bara 10 min på mig att rida fram.Så det var några språng på oxen och sen var det in på bannan. inne på bannan vart han jätte pigg sen gick start signal och han var seg som en jävla korv så det gick inge bra, han hade inge sug på hindrena men vi kom över alla förom att jag hade glömt att plugga in det sista hindret, så det var 4 fel.
Men andra klassen gick betydligt bättre han var mycket gladare och piggare så när vi kom in på bannan så kändes han skit bra och hela bannan kändes jätte bra, fast han slarvade jätte mycket på et hinder så han rev:( synd annars så hade jag fått en clearond rosett :) men det kommer ju nya skanser :P


och idag har jag hållt på med min so uppsats som jag hade skrivit 5 sidon och sen så stängs dat jäven av så allting raderas :( och det var 3 timmars jobb :( så det var ju bara att börja om :P Jag orkar inte att räta nu så ni får stå ut med fel stavningar och sånt :P


 så här ser ridhuset ut på Runsten :)

// Daniela ♥

@ Datasalen

2011-12-13 12:54:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej sitter i datasalen har NO -.- hinner inte blogga mera nu, bloggar när jag kommer hem hej då // Amanda ♥

Förlåt :(

2011-12-12 13:23:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi är jätte ledsna att vi inte har hunnit blogg på super länge :( men vi LOVAR att blogga mer idag!! men just nu har vi håltimme och vi är hemma hos Amanda. Det har ju hänt ganska mycket saker på sistonde så det blir nog några långa inlägg från badå två :)  // Amanda & Daniela ♥






lilla pållen :)

Ingen häringe igår :(

2011-12-08 17:56:16 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev inget häringe igår för vi missde sittningen, så vi käkade thai mat istället :( men vi halv 8 så ska mamma och jag gå ner till granarna och jag tror att jag ska hoppa men det ska inte mamma efter som att det är första ången hon rider Elmstar :) sen är det ju idol final i globen imorgon så det ska ju bli roligt, jag tror inte att vi har så bra platser :( men man hör ju iallafall :P nu måste jag äta och det blir pannkakor MUMSSSS :) så HEJ DÅ!!

// Daniela ♥




Lill Gorre :)

Häringe slott :)

2011-12-07 17:39:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan, och nu ska vi dra till häringe slott käka julbord :) vi ska även kolla lite på mitt gamla  hus
och stall :) kanske blir lite bilder men det är inte säkert ;) det ska bli skit gott!!!
HEJ DÅ för nu måste vi dra :) // Daniela & Amanda :)






Häringe slott :)

Bloggar i skolan :)

2011-12-07 10:36:06 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej nu sitter vi vid bärbara datorerna i klassrummet, vi har SO , så himmla nice att kunna sitta i klassrummet istället för att gå upp och sitta i datasalen. Men nu måste vi fortsätta jobba hej då ♥ // Amanda & Daniela ♥

Ridhus!

2011-12-06 20:32:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, idag pratade Patrik med grannarna som har ridhus!! och vi ska få rida där på trosdag, dom har en dotter i min ålder som fick en ny ponny idag så hon ska prova att hoppa den då, så jag kommer att få sällskap.
men jag skrittade ut på Gorre ju och det gick vell bra förutom att han typ vart rädd för varenda sån här lysande skylt som det står i hur mycket man får köra i :P

Amanda berättade ju om att hon kanske ska få följa med imoron till häringe, där jag bodde och hade hästerna förut, men det fanns ju ett hotell där. En riktig rekomendation super god mat och fika men nackdelen är att det är så jävla dyrt men vi behöver ju inte betala efter som att mmin pappa jobber som servetör där :)







det här är dom som äger stället , glömde nämna att det är ett Rehab center :)

// Daniela

Min dag i skolan

2011-12-06 19:47:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej idag så var vi en Synagoga med klassen, det var aas tråkigt! Det var en gammal tant som bara stod och prtade hela tiden i två timmar!. Både jag och Danni höll typ på att somna HAHA! ;) Sen när vi skulle hem så missade vi tåget precis -.- Sen det tåget som skulle komma efter var inställt, så vi var tvungna att sitta och vänta på nästa tåg i en halv timme! Höll på att frysa ihjäl! Men det som var bra att vi missade Engelska lektionen eftersom vi missade tåget. Vi hade ju lektioner innan som var inställda för att vi skulle till Synagogan, men vi trode att vi skelle hinna hem till Engelskan. Så vi hade bara två riktiga lektiner idag NO, Teknik, vi hade svenska ocå men då kollade vi bara på film, så det räknas inte som en lektion ;) Sen när jag kom hem så gjorde jag min Matte läxa och sen kollade jag lite på tv. Sen åt jag kyckling med klyft potatis, GOTT! Sen så har jag inte gjort så mycket, men vet ni vad? Imorn så ska jag följa med Danni och hennes pappa på julbord på Häringe, mmm GOTT! Längtar! Bloggar mera sen hej då ♥ // Amanda ♥


Synagogan vi var i idag

Hatar frusna bannor :(

2011-12-06 17:43:24 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..



Hej, något som stör mig är att bannorna blir frusna ocg det innerbär att man inte kan rida, jag ska ju hoppa Pay and Jump på söndag och jag kan inte änns rida :( igår var vi tvungna att bara skritta på bannan och idag så måste jag skritta ut för att han kan göra illa sig om jag skrittar där på bannan :( och imorgon så får han ju stå efter som att jag ska till pappa.

Men skit i de jag har en bra nyhet oxå, MAMMA SKA HÄMTA HÄSTEN IMORGON!!! skit kul, vi har ju inte besiktat den ännu men vi vill ha våran vetrenär, men den har ett besiktnings papper från september så det ska fortfarande gälla :P  men jag är ju hos pappa då så jag kommer inte följa med och hämta den :( annars så hade jag bombat med bilder :P



Lille skrutt :)


// Daniela ♥


Elmstar

2011-12-05 19:56:51 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, nu har mamma ringt till dom som har Elmstar (den hästen som hon prov red i söndags) och hon lyckades pruta ner den till 35 000 kr!!!!! så om den går igenom besiktningen så köper hon honom!! :) jag hoppas verkligen att han går igenom för mamma gillade verkligen den hästen :)

Jag skrittade med mamma och alexandra på bannan som typ var lika hård som asfalt, men jag red barbacka på Gorre så det var varmt och skönt :) 
Sen glömde jag att det var Pay and Jump den här helgen så jag ska anmäla mig nu men den går ut den 9:de, jag ska starta 70 och 80 cm och jag hoppas att Miranda iderfors widell ska var med, med Pelle(poetic poertry,tror jag)
Jag har ju inte tränat så mycket så jag måste iväg nån gång den här veckan hoppas jag annars blir det nog inte så bra :P

aja men nu ska jag äta, vi får se om jag kanske slänger in ett till inlägg i kväll :)
 
// Daniela ♥


Mysig valack. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2003  
Namn: -  
trevlig val. 168 hög, brun. e. elmshorn ue. eminent snäll i all hantering, kräver dock rut. ryttare,mkt motor, rör sig trevligt och hoppar med god teknik. riden reg. sen i början på sep, stått en längre tid pga tidsbrist.därav priset. frisk och sund. mycket ny utrustning finns.hemmet viktigare än priset. endast seriösa spek. 0709-197546
 
L.B L.B
 
Pris  42 000 kr


så här ser annonsen ut :)



// Daniela

Helgens outfit :)

2011-12-05 17:09:57 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



FREDAGEN




Ljus blått schabrak: Modern horse (staving)

ljus blåa lindor : samma



LÖRDAGEN



brunt schabrak: mias




bruna skydd: eskadron (efter ridningen)


SÖNDAGEN




blått täcke: equlline(staving)

röda lindor: sjöhagen wear


// Daniela & Amanda ♥


veckans schema :)

2011-12-05 17:02:32 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



MÅNDAG: våran bannan är frusen så vi ska bara skritta (jag,mamma och alexandra (min lilla syrra)
vi har inga prov den här veckan (tror jag) eller vi har ju en hem tenta :( i SO


TISDAG: rida Gorre på bannan om den inte är frusen annars så vet jag faktist inte :)


ONSDAG: ska vara hon pappa :)


TORSDAG: samma som på tisdagen :)


FREDAG: vi ska på idol finalen i globen :P men jag tror inte att det blir någon ridning då :)


LÖRDAG: kanske kan tjata på Patrik om jag kan få åka till lyckås och hopp träna :)


SÖNDAG: kanske vara hos pappa men annars rida ut tror jag :) och jul pynta stallet, har inte gjort de ännu :(


men så här ser min vecka ut då :)  // Daniela ♥


Barbacka :)

2011-12-04 21:39:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan, idag så följde vi med min mamma (Danielas) och provred en jätte söt häst som har 8 år men inte så mycket riden, men det hade bra gång men den hade typ inge muskler,därvar priset 42 000 kr. men mamma ska typ bästema sig imorgon för hon tyckte om honom, han hette Elmstar :) när vi kom hem sen så plockade vi in hästarna, vi började fixa Kisten och Gorre och Amanda ville prova att rida barbacka på Gorre så då gjorde vi de.
Jag (Daniela) red kisten först medan Amanda red Gorre men det gick bra, sen kom vi på att man kanska kunde hoppa ett litet sockerbits hinder, så vi plockade fram ett hinder. Amanda började att hoppa honom och han var jätte het men det gick bra tillslut, sen hoppade jag (Daniela) upp och red runt lite och jag tog oxå ett litet skutt, det var skit kul föa han var så pigg och hade ett väldigt sug på hindret :) så här kommer lite bilder :)


Amanda





















Danni & Kisten 

Det kanske ser konstigt ut att stora jag rider honom,men vi skrittar bara






vi hoppade inte




Amanda












































Danni








det var dom // Daniela & Amanda ♥


Hoppningen :)

2011-12-04 20:58:27 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, här kommer bilderna från gårdagens hoppning.
Det gick jätte bra för båda två :) ♥



Danni





























Amanda

























Hon kommer att döda mig för att jag la upp det har bilden :P





Danni





super dålig kamera :(









Amanda











Tränare(Patrik)

det var alla :)

// Daniela & Amanda






Hoppning på G :)

2011-12-03 11:26:53 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


hejsan idag så ska vi hoppa på bannan!! skit roligt, men det bilr nog inte så jätte mycket för Patrik hinner inte så mycket :( vi ska julpynta boxarna med granris oxå sen så det ska vi hoppa shettisarna :) sådet kommer att bli många inlägg idag ♥


sötnosarna :)

// Daniela & Amanda ♥

God morgon :)

2011-12-03 11:20:20 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej här kommer bilderna från igår :)



Den blåa outfiten :)










Blåa pannbandet :)


Bjuder STORT!! // Amanda ♥


Kisten
























































Det var alla bilder :)

// Amanda & Daniela ♥





Dagens ridpass

2011-12-02 22:31:13 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, Amanda fick komma till mig idag!! så vi har ridit och prövat den nya outfiten (ljusblå). Dom var jätte smutsiga så vi var tvungna att borsta dom skit länge :) Men jag (Danela) började att skritta runt på Kisten medan Amanda skrittade fram Gordon, vi skrittade typ i 20 min för att jag fotade henne men det var lite svårt efter som det var beck svart ute, tur att jag (Daniela) har belysta banna :)

Jag (amanda) började med att tarva och det känndes inte bra men det gick bra imellanåt, sen galopperade jag på en volt och där släpte han lite men det var ändo inte bra. Jag travade mest för att han var väldigt pigg, Daniela sa att han kunde göra riktiga travökningar så jag ville såklart pröva men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig :P för att Daniela sa att jag skulle galoppera på långsidan och sen bryta av vid hörnet och det gjorde jag men sen råkade jag svänga lite snäft in på snettigenom så han stacka med mig och jag tänkye bara att jag måste hålla mig kvar men jag visste typ att jag skulle åka av, för jag styrde åt höger och då sparkade hon backut och jag flög av, som tur var på rumpan så det gjrde inte så ont men jag tror att jag slog i huvudet lie fö jag har skit ont utan på huvudet :( men han fortsate att springa runt där med tyglarna hängand o jag tänkte bara mote han inte traslar in sig i dom för då bryter han vell benna :( men jag hopade upp igen och travade lite och sen skulle Danni rida lite :)  sen när Danni red Gorre så fick jag rida lila Kisten :) han var skit lätta att få ner på tygen :)

Jag (Daniela) red Gorre lite oxå mest för att lungna honom lite, föör när han bli strässad så har han inte å leka med lixom så hon ville att jag skulle en travökning och vad gör man inte för lila Amanda så jag visade en och hon höll på att tappa hakan :) den var ganska bra men han kan göra bättre :) vi tog lite bilder men vi orkar inte lägga upp dom så dom kommer imorgon på moronen, Amanda har redan slocknat här brevid mig :)hihi!




Lilla amanda när hon var liten :)




och lila jag när jag var liten :)



Svar på kommentar :)

2011-12-01 22:27:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


amanda om svar på kommentar:
Tyckte jag kände igen dig ;) men fett kul med egen gård! Är det c eller d ponner du har? Har Amanda egen häst eller rider hon på ridskola? :)
Tyvärr är inte bilderna den riktiga sanningen då hon är värdens envissaste ponny som inte alla gör som man vill ibland, men våra mål är väll att komma ut och tävla dom lite lägre klasserna till våren :)

Svar: ja det är vell kul med egen gård förutom att det är presic vid en väg, det finns typ inget vatten o elen går HELA tiden och man är typ alltid där själv :( men annars är det ganska nice ;) Jag har en C och en D men C-ponnyn ska säljas efter att kiropraktorn kommer om typ en vecka sen ska vi lägga ut en annons henne, det är så synd bara för att hon är helt gudomlig att rida men fundkar inte med mig på tävlingar :( sen har jag ju en D-ponny som jag tävlar och så  (Gordon). Amanda rider på Farsta ridskola och hemma hos sin faster lite o lite på Gordon oxå. hon ser iallafall väldigt fin ut och du sitter så fint men då kanska vi mötts i vår då Hoppas :)
 tack så mycket för kommentaren ;)
//Daniela




Gordon




Ida



Dagen som vart :)

2011-12-01 21:32:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hejsan, vi började dagen med matte och det gick vell hyfsat men jag gjorde inte så mång uppgifte för jag var skit trött ;) efter de så var det spanska och vi hade diagnos :( men på verb provet hade jag ALLA rätt så jag var vädigt nöjd men på hörövingngarna gick det inte lika bra men vem bryr sig typ :P sen hade vi rast och drog hem till Amanda som vi bloggade om, vi var tvungna att springa tillbacka till skolan och då hade vi engelska prov (NEEEEJ!!!! jag hatar de) men det gick oxå bra men jag hade nog många stav fel :( Idrotten var inte så kul, vi dansade polka och det sööööög men om man vill få bra betyg så får man ju göra det som bilr :) våan bild var ju vädigt nice som Amanda berättade men jag slutade inte ör jag har ju boll spel som e-val (NEEEEJ igen vi är bara 3 tjejor och dom brukar inte äns vara där så jag brukar få vara där helat själv med typ 20 GALNA killar)
vi körde basket och som tur var så kom Hannah som oxå går där (Hon är nästan alltid sjuk) men det var någon som typ hade eldat i handfatet och tagit någras byxor i kilarna omklädings rum :( så varan lärare var typ kanpt där så ingen spelade typ ;) men på slutet så skulle vi spela på hela bannan men då började några killar flamsa runt så våran lärare började skrika att vi skulle gå där ifrån och typ slängde ut oss, så vi fick sluta 20 min tidigare :)) 

Idag blev det ingen ridning för att det var ju typ full storm ute och det är inte så jätte mysigt att rida ute då :
Och sen har jag lite tråkiga nyheter til er men dom får ni höra imorgon, när jag har pratat med Amanda :(



Lilla scampi :) ( som han kallas )

// Daniela ♥


Slutade tidigt idag :)

2011-12-01 19:32:03 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej idag så hade jag ju engelska prov, det gick faktiskt bra, kunde alla frågor men jag glömde bort vad släktingar var på engelska, det var det enda jag inte kunde :) Mitt elevens val var inställt och innan det hade vi vikarie på bilden så vi behövde bara rita av något från skolan och sen fick man gå. Jag ritade av vårat café i skolan :) Sen när jag kom så hade jag tagit med mig matte böckerna för jag har matte prov imorn, så jag har pluggat jätte mycket! Hoppas jag klarar provet imorn! Önska mig lycka till, det lär jag behöva ;) Som vanligt så sitter jag just nu och äter glass och sitter å bloggar och kollar på hastnet.se ;) Vet inte riktigt vad jag ska blogga om mer nu men jag lovar att blogga mer sen hej då ♥ // Amanda ♥


Jag & fina Gordon ♥

billys pizza :)

2011-12-01 10:53:54 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej nu sitter vi och äter billys pizza hos mig ( Amanda) vi ska engelska prov sen efter det här -.- hoppas att vi klarar det. Vi har inte så mycket mer att blogga om nu men vi båda kommer blogga ikväll hej då ♥ // Amanda & Daniela ♥


Amanda & Brocolli ♥

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu