Hiss och Diss

2013-01-31 19:27:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


    Tänkte att det var länge sedan vi gjorde en Hiss och Diss!
Denna kommer att handla om smörjnings saker
Hiss:
 
Det här fettet är verkligen super bra! Lädret bild mjuk på bara några få smörjningar och det kostar bara 99kr :)
 
Diss:
 
 
Det här vann jag en gång och jag prövade det och en bara efter en gång så började min sadel gnissla och stövlarna vart super hala så det vart svårt att hålla sig kvar i sadeln!
 
// Daniela
 
 
 
                                                     

Dagens ridpass

2013-01-31 18:16:04 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag tänkte skriva lite om dagens ridpass och Amanda hade halvdag så hon kom hit till mig för att hjälpa till i stallet och rida lite på Gorre. När vi gick ner till Gorre och Idas hagen så ser vi att han har ett kanske 2 cm stort öppet sår som det blöder lite från men han var inte alls halt på vägen upp till stallet. Jag gjorde rent med lactasyl (stavning) och tog sedan på socatyl och det såg fint ut när man hade gjort rent det så vi bestämmde oss för att rida ändå. Vi fixade honom och gick ner till våran vatten dränkta bana, tur att han inte är så löjlig när det gäller vatten :) Jag red först och jag skrittade fram i ca10 min, sen började jag trava och han var såklart lite stel i sidorna efter som att han har vilat i 5 dagar. Men han känndes väldigt bra för att inte ha gått något så det är jag jätte nöjd med! Amanda red lite efter mig och jag tyckte att han såg fin ut och jag måste säga att hennes fötter han blivit en sjukt bra skillnad på! Jätte fint såg det ut :) (Kanske får lägga upp lite skillnads bilder men det är inte säkert:) Vi red i ca 40 min med mycket skritt, Imorgon hoppas jag att vi kommer kunna åka till ridhuset! skulle verkligen behöva träna lite påriktigt :)
Juste Pay and riden var redan full så det blir ingen :( var sjukt taggad inför den så det är lite tråkigt. Men det finns säker någon annan klubb som har snart :) Vi tog massor med bilder men dem kommer lite senare idag eller imorgon för jag sitter vid fel dator, så jag kan inte ladda upp dem nu :)
 
// Danni
 
En liten vacker bild från våran första hopptävling!

Nytt hoppträns

2013-01-30 18:13:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


I lördags så var jag och mamma och Lyckås ridbutik och dem hade lite rea, jag fick med mig ett brunt Glen Gordon träns som var 50% på och det kostade 1000kr nytt så ja fick det för 500 kr :) Mamma fick med sig ett par skit snygga ljusblåa equiline ridbyxor som hon fick för 650 kr och konstar nya upp mot 2500kr ett riktigt kap :)
 
 
// Danni

Varför jag hela tiden?!?

2013-01-30 17:59:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 
Nu har jag vart säng liggande i nästan 5 dagar och jag orkar inte längre, skänns som att jag bara slösar bort mitt liv efter som att jag är sjuk var och varannan vecka!  Idag var jag lite better men fortfarande inte så pass att jag kan rida eller änns gå ner till stallet så det suger men nu får jag ta och bli frisk. Jag och Amanda hade värst pepp talket och nu vill jag verkligen börja kämpa med ridningen och inte ge upp så himla lätt, sen ska jag om Gorre oxå är med på noterna försöka sattsa på dressyren och om jag verkligen tränar nu dem här 3 veckorna (om jag lyckas hålla mig frisk) för det är en Pay and ride på Södertälje ridklubb den 17/2 och jag skulle väldigt gärna vilja åka på den :) Det är bara de att dem har bara klasserna LC:2,LB:2 och LA:4 , och dem klasserna är inte alls bra för en LC kommer mamma aldrig låta mig åka på varför vet jag inte, LB:2 är på lång bana och om han blir trött och tjurig som han har blivit förut så är inte det så roligt. Och en LA:4 är jag långt ifrån färdig för så jag ska prata med mamma och så :) Hoppningen kommer absobut inte försvinna utan jag vill inte konsentrera mig på något spesiell högd utan just nu vill jag bara att han ska sluta stanna på hinder som är över 1m och på kombinationer, sen behöver jag mycket träning i hoppingen över huvudtaget så dem riktiga hopptävlingarna kommer nog inte förns maj/juni , fast om han sköter sig och jag skärper mig så kanske det blir tidigare :) Jag är jätte peppad nu när det går bra för Amanda oxå och hon vill åka på Pay anf Jumper och då ska vi åka på samma! Då blir kommer en stor bild bomb!! Just nu känns det bara som att jag aldrig kommer bli frisk men man får bara hålla humöret uppe!
Vill tillbacka till dem dagarna!! // Danni
 

Outfits :)

2013-01-29 17:13:15 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer två fina outfits jag har gjort, hoppas att jag kommer ha en av dom när jag ska ut på banorna sen ;) 
 
Första outfiten tycker jag är väldigt stilren, mer häst outfit än en ponny outfit. Gillar den väldigt mycket, jag bara måste ha det här! Tummen upp för mig ;)
 
Den andra tycker jag är också väldigt fin, ni kanske märker att jag gillar turkos ;) Tycker att den här är mer en ponny outfit än en stor häst outfit, men jag gillar båda stilarna. Tycker att man kan variera mellan dom här olika stilarna, det måste ju inte heller vara turkos. Ponny stil enligt mig är att man har mera starka färger och sticker ut mera. Denna outfit bara måste jag också ha sen när jag ska tävla :)
 
 
 

Tävlings suget rusar igenom hela kroppen!

2013-01-29 16:19:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Som ni läste på rubriken så är jag så sjukt tävlings sugen! Bara längtar tills Mickey är i fullt igång så jag kan börja åka iväg till massa pay and jumper. Jag vill åka iväg på riktiga tävlingar men jag har inget grönt kort en så länge men ska försöka fixa det så snart som möjligt. Känner verkligen att det är dags nu, det har gått så himla bra dom senaste gångerna jag har hoppat.
Senast jag hoppade så lyckades vi komma över 1,15 och han är en liten c-ponny på 21 år och han är väldigt svårhoppad när det gäller högre höjder, eller när man börjar sätta press på honom. Det flyter på väldigt bra i dressyren också, han är lite kronglig men det är för att han har inte varit igång så länge. Det ända som gör att jag blir så himla frustrerad är han är inte direkt lika ung som han en gång var. Jag kan ju inte tävla så jätte mycket då han gammal, blir så arg när jag vet att han kan så mycket mer.
Jag vet att om han t.ex var 12 igen så skulle vi kunna komma väldigt långt, jag vet att han hade/har kapaciteten att hoppa dom högre klasserna. Men nu är han inte 12 utan han är 21 och det är väl bara att acceptera, ska iallafall försöka komma så långt som det går nu. Vi kanske inte kommer kunna kom upp till Lb eller La men absolut Ld och Lc, på pay and jumperna kommer jag att hoppa så högt som det går.
Siktar på att i slutet på det här året ska jag iallafall klara av att hoppa 1m på pay and jumperna, nu ska jag och Mickey sluta hålla på och dalta hemma och åka iväg å visa alla vad vi går för. Så länge vi har gjort vårt bästa och speciellt att Mickey har visat allt han går för så är vi redan vinnare. 
Bild från senaste hoppasset som gick helt awesome och ponnyn ska vi inte prata om, han var helt amazing. Han gav allt han hade, han gjorde sitt bästa hela tiden. Han visat mig nu att han är redo, att han också kan.
Jag börjar också känna mig redo rent sykiskt, jag blir så himla vervös.
Jag får panik när folk tittar på mig när jag rider, hatar det! Men lobbar på det varje dag, inte bara i ridningen utan till vardags också. Jag har inte världens bästa självförtroende som ni kanske märker men jag tar inte skit från folk hur som helst utan att få min röst hörd också.
Det här har iallafall varit/är fortfarande ett problem för mig, jag blir så nervös att jag får skit ont i magen och så vill jag bara åka därifrån. Men det börjar bli lite bättre, nu får jag inte panik av att folk jag känner tittar på när jag rider. Nu är det slut med att sitta trimma i ridhuset hela tiden och längta ut, jag och Mickey ska ge gärnet på den nivå vi kan ;) Pungt slut! // Amanda ♥ 

Only miss the sun when it's start to snow

2013-01-29 13:03:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Det här inlägget är så himla onödigt men jag har inget att göra. jag är fortfarande dålig och ligger i sängen, men börjar bli bättre nu. Äter lite mer nu men mår mest illa när jag ätit men har inte spytt nåt så man får väl vara glad för det. Kanske går till skolan imorn om jag mår tillräckligt bra för det, blir iallafall inge stallet idag heller men imorn måste jag det. Då har han stått i 2 dar, han får inte stå mer eftersom jag håller på att sätta igång honom nu :) Nej nu tänker jag gå och göra en kopp te, brb ;) // Amanda ♥ 
 

True words!

2013-01-28 19:21:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Så himla grym video, den talade verkligen till mig. Tycker att alla ska titta på den, ni kommmer inte bli besvikna! Never forget to trust yourself  // Amanda ♥

Halvt döende

2013-01-28 12:03:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ligger i sängen och är mer död än levande, har värsta magknipen så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Plus det så har man feber också. Hatar att vara sjuk, vill vara stark och frisk. Hade tänkt att åka till stallet efeter skolan men jag har inte ens kommit upp ur sängen idag så det blir inge stallet :( Tänkte berätta lite snabbt om igår, hade stalldag så jag fick morgonfodringen, utsläppet, lucha, insläpp och kvällsfodringen tog snälla Corina. Städade lite i stallet och mockade osv. Efter insläppet red jag, Cissi och verro ut i typ 15 min sen red vi uppe i riduset en stund. Jag red barbacka, Mickey var skit pigg när vi red ut. Jag har inte ridit ut på 1 månad så han var väldigt glad :) Mickey skötte sig bra uppe i ridhuset, han var lite hård i munnen och fick inte riktigt kontakt med honom, men han var helt okej fin. Men nu ska jag kolla om det finns någon bra film som man kan ligga och trösta sig med ;) // Amanda ♥ 
 
Denna ska införskaffas till Mickeys nya blåa träns ;D
 
 

Hööks levererar...!

2013-01-28 11:14:48 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Den här gången har Hööks verkligen leverarat, älskar deras nya grejer!
Såklart finns det ju saker som inte faller mig i smaken men så är det ju nästan med allt ;)
Här är ''några'' grejer jag måste/vill ha ;) // Amanda ♥
 

Tråk innlägg

2013-01-25 18:54:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag har jag vart i skolan som vanligt och inget speciellt har hänt menjag känner jag jag ändo vill blogga så detta kommer att bli ett ganska värdelöst innlägg :) Nu är jag hemma och ska snart gå ner till stallet och mocka och fixa sen blir det ridning, hade tänkt att pröva mammas hackamor om det passar annars blir vanligt träns, det går ju bara att jogga runt på en 20 m volt så man får inte ut så jätte mycket av det sen är det väldigt hårt oxå så man kan inte rida så länge.
Jag ska försöka åka till Hööks något i vecka och kanske köpa nått schabrak eller om jag har skrapat ihop tillreckligt mycket perngar så ska jag köpa en 3-pugnts förbygel :) Har hört att det är mycket som redan är slut så ska försöka åka dit så tidigt som möljligt :) Nu måste jag verkligen gå ner till stallet! // Danni
 
Från när vi vann våran första LB:1 :)

Hööks vår/sommar kolection

2013-01-24 21:41:49 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Nu har Hööks nya kolection kommit ut och jag tycker att det finns väldigt mycket fina saker och här är det jag tycker är snyggast och som jag väldigt gärna skulle vilja ha :)
 
Remont träns 589 :-
 
 
Huva 149:-
 
 
Dressyr schabrak 249:-
 
 
Fleece täcke 299:-
 
 
Regntäcke 579:-
 
 
Schabrak 269:-
 
 
Schabrak 329:-
 
Huva 169:-
 
 
// Daniela

Bilder

2013-01-24 21:06:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 
Här kommer lite bilder på när Amanda var här på slutet av jul lovet. Vi rider bara lätt det är därför det ser lite konstigt ut sen var banan helt sten hård så man kunde bara rida jätte långsamt :)
 
Daniela och Gordon:
 
 
Amanda och Gordon:
 
söta lilla ponny :) // Daniela
 

Gårdagens hoppträning

2013-01-23 20:23:35 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


 
  Hej!
Jag haft fullt upp med hästarna och skolan så det är skälet till att jag inte har bloggat! 
Men igår vart det äntlingen hoppträning och då var SÅKLART min tränare sjuk -.- men då fick min mammas kille rycka in och hålla lite hopp lektion för oss och han var jätte bra. Gorre var där imot inte lika duktig, han var super stark och stannade helatiden på kombinationen (han tycker verkligen ite om kominationer så när första räcket låg på 1m och oxer på 115 så vägrade han hela tiden så vi fick sänka oxern till 1m oxå och då gick det hur bra och hellst att hoppa. Jag vet ju lixom att han klarar av 115 men om han säger ifrån så tror jag att vi håller oss på 1m :) Han är ju som sagt gammal och då blir dem lite tjurig ibland! Sen tror jag att ja har blivit lite osäkrere efter att jag ramlade av men det går nog över nästa gång och då hoppas jag att Gorre är vaknar på rätt sida oxå. Men sista hindre kände super bra och jag tror att det låg på 1m (jag är inte så högd fixerad men jag bara skriver ut för att lixom).
Jag hade ingen lust att gå ut och rida nu i -17 grader och jag tror inte att det är så bra för hanns luftvägar för han brukar få lite problem med dem när det är kallt. Imorgon tror jag att jag ska rida om det inte är allt för kallt, hoppas att de inte är det för jag skulle hämskt gärna vilja börja träna igen :) Vi åkte till ridhuset för några dagar sen och gud vad han gick bra! Kunde göra allt i Lag 03,  jag red inte igenom pogramet men skänkelvickningarna och förvända galoppen var ovanligt bra och nu känner jag bara att jag skulle vilja komma ut på någon dressyr tävling iår oxå! Jag tror att Mamma och jag ska åka på någon Pay and Ride i februari så då får vi se om kan sköter sig :)
 
Lite bilder från när Amanda var här :) kommer mera senare // Daniela
 

Jag är med och tävlar :)

2013-01-23 19:27:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


http://nellieberntsson.se/2013/01/22/nellieberntsson-se-kyro-ridinggear/
// Amanda ♥
 

Dagens ridpass

2013-01-22 21:33:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Ridpasset idag gick helt okej, har inte ridit Mickey på nästan 2 veckor. Så jag håller på att sätta igång honom nu, började med att skritta runt honom lite förhand. Sen longerade jag honom lite. Han skötte sig jätte bra, ända tills jag bad honom öka traven lite för att han var så seg.
Han skenade iväg som en jä*la dåre! Han stannade efter en stund, vart jätte rädd att han skulle trassla in sig i longerlinan! Men det gick bra som tur, vevade in longerlinan och började om lite lungt igen. Han fortsatte som ingenting hade hänt, longerade i 15-20 min max.
Sen så kunde jag inte hålla mig så hoppade upp och skrittade bara lite, körde ökad och minskad skritt. Efter  stretchade jag honom, kollade så han inte sträckte sig eller nånting efter att han skenade iväg. Tog det väldigt lugnt idag, förutom att han stack ;) Imorn blire att rida ut, bara skritta kanske lite trav men väldigt lugnt // Amanda ♥ 
 
Gammal bild på finaste! ♥

New in :)

2013-01-19 21:19:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer lite bilder på Mickey's nya saker :) // Amanda
 
 

Blev ingen träning....:(

2013-01-15 17:27:00 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Det blev ingen träning pga vädret:( hade verkligen sett fram i mot det! Men man kan ju inte styra vädret lixom, men i alla fall så har jag ingen som helst lust att rida efter som att det snöar väldigt mycket. Imorgon hoppas jag att vädret är bättre så att man åtminstånde kan trava lite på banan.

Snart är det dax för praoen och jag har inte än aning om vart jag ska praoa, antingen praoar jag typ på min pappas jobb (resturang) eller kanske på kungliga hovstallet men jag vet inte det blir nog väldigt tråkigt, men jag funderar på att åka till Lyckås ridsport (häst butik) och fråga om dem tar i mot prao elever. Svårt att bestämma sig, eller så jobbar jag bara hemma på våran lilla gård! Skönt att ha prao platsen 1 min från huset lixom :) Men det är ett litet tag kvar innan det ska vara bestämt. Tänkte att gör en hiss och diss lite senare idag! Nu ska jag gå och kura ihop mig och längta tills nästa träning som är på tisdag nästa vecka :( //Danni


Snart hemma

2013-01-15 15:39:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Sitter på tåget på väg hem och jag är nog hemma om ca 30 min och då blir det fixa stallet och dra iväg på hoppträning på en gång! Vi får se om någon orkar filma eller fota men jag tvivlar på det. Ska ha min nya tävlings outfit bara för att testa den innan man åker ut på tävling som kanske det sitter bra eller nått. Men jag var med Amanda och handlade på lyckås hästsport och kom hem med ett super fin kingsland schabrak och ett par lami-cell skydd med Sverige flagga :) sen hittade jag ett par begagnade Tretorn stövlar. Nu måste jag gå av tåget!// danni


Träning imorgon

2013-01-14 17:43:16 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Imorgon är det första hoppträningen på väldigt länge så det ska bli jätte roligt :) han är bara väldigt pigg just nu så ja hoppas att jag åtminstånde kommer kunna ha lite kontroll på honom! Jag ska rida honom nu så han ska få springa av sig lite. Vi ska försöka komma ut på en pay and jump i februari och då ska vi nog hoppa 90 cm tror jag men ja längtar skit mycket för det är så otroligt roligt att tävla eller vad man nu ska kalla det :) men nu måste jag gå ner till stallet och mocka! // Danni


Filmen från avramlingen

2013-01-13 20:28:45 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här är filmen från avramlingen, första språnget är helt fail :P men men :) // Danni

Första avramlingen på gorre

2013-01-13 18:15:30 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Igår ramlade jag av Gorre för första gången på snart 3 år!! Haha det bästa är att min lilla syrra filmade det oxå! Den kommer snart eller i kväll vi får se hur lång tid det tar :) men i alla fall så åkte vi till ridhuset och jag skulle bara ta några skutt på ett hinder, han var helt över laddad och jag kunde knappt hålla honom! Jätte stark var han oxå och sen drog han i väg efter hindret så att det tog ett helt varv innan jag fick stopp på honom. Men jag bokstavligen flög av, hindret drog väldigt snärt så att man var tvungen att rida ut i hörnet efter hindret och När Han blir så stark så får ja väldigt svårt att svänga och då sparkade han bakut och sen bockade och sen kom väggen så han tvärnitade han jag flyger åt andra hållet :( men jag hade skit ont i knät men jag hoppade upp igen och hoppade hindret några gången och då gick det hur bra som helst :) det gjorde super ont att rida lätt men hoppa var inga problem, men när vi kom hem så gjorde det inte alls ont längre så det var ingen fara :) Gud vad han hoppar föresten!! Skit fint alla gånger förutom dem gångerna som hon filmade såklart! Var vell antagligen för att jag blev närvös eller nått ;) jag har inte ridit idag då mina släktingar kom sen var det så himla kallt idag och att bara sitta och rulla på en liten volt blir man inte så varm av :) ska försöka ladda upp videon nu! /Danni


Sjuk :(

2013-01-12 12:42:46 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Jag är sjuk och har super ont i huvet, jag som hade fått värsta insperationen nu till ridningen! Men det är ju lite svårt att rida överhuvud taget men mamma åkte till ridhuset igår och det är inte ofta vi hinner det så varför var jag tvungen att bli sjuk just nu :( men i alla fall så red jag på våran stenhårda bana i torsdags ( bara typ 15 min efter som att den är så hård) och jag var verkligen inte på humör att rida så jag joggade hon i ca 5 min sen lekred vi lite. Jag satt och red på långa tyglar och använde bara benen till att styra, bromsa och öka farten och han var faktiskt riktigt duktig! Sen kunde jag bara skaka lite på tyglarna så saktar han ner. Nu fick han ju vila igår och jag har svårt att tänka mig att jag kommer orkar rida idag heller men det kanske blir en liten skritt ute ritt :) jag gick ner och mockade och fixade igår och det tog ca 1 timme att göra allt och i vanliga fall så brukar det ta ca 25 min! Nu ska jag gå upp och ta en Ipren :) bilden är på kisten och Gorre i sommars som Amanda har tagit :)// danni


Amanda Bjuder!

2013-01-11 23:47:10 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Haha från idag, försökte få mickey att stå still vanligt i gången lös, bjuder stort är förkyld så låter jätte konstigt! // Amanda ♥
 
  
               

Säljes!

2013-01-06 19:12:09 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Marin blå Pikeur kavaj storlek 158, använd ca 10 tävlingar.
Pris: 500kr+ev frakt nypris: 1100kr

Marin blått Rambo innetäcke storlek 125, 300g
Pris:500kr +ev frakt nypris: 1200kr

Brunt Eskadron innetäcke storlek 135, 300g
Pris:500+ ev frakt nypris:ca 1000kr

Kommentera om ni är intresserade av något! /danni


Tävling!

2013-01-05 11:04:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


http://poniiriders.blogg.se/2013/january/bloggtavling-vinn-en-design-sponsrad-av-anna-form-2.html#comment

Vill väldigt gärna vinna!!


Dagens ridpass

2013-01-01 16:23:46 / 1 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag vart det et pass på ridbanan när den är faktist halft tinad eller vi plogade som en stor volt i mitten och nu har underlaget kommit fram och är helt tinat. Men han var fin och lagom pigg, väldigt stel i högern så det var mycket mjukgörande. Vi tränade mucket övergångar och tempoväxlingen inte så avanserade saker efter som att han var haft ungefär som en vinter vila. Han behövde verkligen en vinter vila för nu är han mycket posetiv i ridningen och tycker att dte är roligt att gå ner till banan och rida, det tyckte han inte förut! Ska försöka rida ut mera oxå för det är nog det bästa han vet sen är det väldigt mysig. Nu ska jag åka och äta middag hos min mormor :) // Danni
inte ifrån idag :)
 

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu