Tävlingen Igår

2012-09-30 19:35:38 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej!
Jag tänkte sammanfatta tävlingen igår :)
 
Framridningen:
 Där kändes han inte bra alls! Han var seg och ostadigt i formen så jag hade lite pantik då jag bara red fram i ca 30 min med fram skrittning i 10 min. Fick inte till någonting, ryggningarna var riktigt katastof (det var den även inne på banan men inte som dom här) och skänkelvickningarna hände det ingenting han var bara jätte tjurigg mot skänklen! Dom sista 2 minutrarna plockade jag upp honom och då känndes han bättre, men galoppen var 4-taktigt studtals då så jag fick sitta och driva som en galning :)
 
På banan:
Det var ingen collecting inne i ridhuset så det var bara att gå in direkt, sen fick jag kanske rida där inne i mindra än 1 min, men för vårandel så var det bara bra för då hinner hann inte bli trött :) Innridningen var jätte dåligt då han skulle klia sig på bringan i halten så den fick jag en 5:a på, sen flöt det vell på ganska bra fram till sista trav volten då han skulle bajsa mitt i så det var en jätte dåligt ökning efter men vi fick iallafall en 6:a på den. Sen så var ryggningen super dåligt då han körde upp huvet och slängde sig bakåt typ så jag hann inte visa någon halt sen skrev hon att jag bara visade 2 steg men om man kollar på filmen så visar jag faktist 4 steg och det är imellan 4-6 steg, dock nämde hon inte att han gick övertygeln :) I skritten vart han lite spänd och ville inte slapna av och då vågar inte jag länga ut tygeln så mycket, så hon skrev typ att jag han måste gå mer fri , sen kliade han sig på bringan igen. Galoppen var inte häller någon höjdare eller jag fick 7:or på alla galoppfattningar och på ena volten o båda förvända sen höll jag på att glöma bort sen sista galoppvolten! det var i sista sekund som jag kom på den så det var jätte konstigt men fick en 6:a på den iallafall. Galoppökningen tyckte jag känndes bra men när jag kollade på filmen så rider jag en väldigt konstig väg så den fick jag oxå en 6:a på :)
Men dte var vårt näst bäst resultat i en LA:1 så det tyckte jag var bra sen var det inte direkt en dommare som tycker om oss :P Men det var en lite marginal över godkänt så det är jag nöjd med :) 64%
 
En annan sak som är väldigt rolig är att Årsta-runsten kom till final och dom duktigta tjejorna som red i laget kom även 3 av alla lag :) 2 st individuella (stavning) placeringar oxå! Sen vann Miranda DM!! duktigta unge!!
 
Vi har utagning till finalen på fredag då dte är pogramriding bara 5-10 min här ifrån så det är jätte skönt :) Jag kommer rida en LA:1 och så får vi hoppas på att han sköter sig och inte blir överstressad som han alltid blir :)
 
Jag har tyvärr inga bilder ifrån igår :( Men film kommer snart!
 
500 hundrade bilden här! Det fick bli lilla Gorre som fick stå för den äran :)
 
Från gårdagens fotografering :)
 
//Danni
 
 

Fullt upp!

2012-09-30 18:38:21 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, Idag har jag haft fullt upp hela dagen, det här är första gången jag sitter ner idag typ :) Men iallafall så han jag ridit Ida och Elmis båda gick skit dåligt då jag inte klarar av att rida när min mamma kollar på! Sen var min mormor där oxå för att hjälpa till efter som att mamma har ryggskott så då vart det ännu mer pinsamt! Dom tyckte att det såg bra ut men jag kan inte riktigt lite på dom då dom inte vill att jag ska känna mig dålig. Idas pass gick lite bättre men jag har inte ridit på henne på ca 1 månad så vi kom inte riktigt överräns hela tiden och sen tycker jag inte om när man är tvungen att sitta och driva varenda steg så då passar Gorre mig bättre. Elmis gick allt bara skit då han inte har gått på 2 dagar och han kan knappt stå 1 dag och då vart han väldigt överladdad så jag kunde knappt styra honom, vi får se om jag vill eller får rida honom igen någon gång. Gorre fick ju vila idag efter som att han tävlade igår, sen är det hoppträning imorgon, Pogramridning på söndag och Hopptävling på söndag :)
 
Jag var getingstucken idag oxå!!!! Uchhhh, den kröp på min hals först sen kännde jag den i nacken och där stack den mig sen!! det gjorde skit ont i början och jag kunde typ inte röra nacken för det känndes som att det typ var förlamad eller nått! Imorgon är det skola oxå! vill inte gå dit nu, orkar verkligen inte efter att jobbat ashlet av nu i helgen efter som att inte mamma kan göra någonting och Patrik jobbade från morgon till sen kväll! Vi har lixom 18 hästar hemma just nu så det blir lite mycket för en 14 åring som har skolan att tänka på oxå :) Det kanske kommer nåt innlägg till idag men jag kan inte lova något :D   // danni
 
Från gårdagens fotografering :)

Utvädering av tävlings plats

2012-09-29 20:58:36 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, Jag tänkte börja skriva en utvädering av tävlings platserna jag tävlar på :)
 
Botkyrka ridsällskap:
 
Parkering:
 
Bra plats för våran buss, lite geggigt vid utlastningen men annars bra!
 
Framridning:
 
Stor utebanan med lagom mycket ponnys på den utan att det blir kaos, lite geggig vid några ställen bara.
 
 
"Collecting":
 
Det var inte riktigt en collecting men det var en plats utanför ridhuset där man stod och där var dte väldigt geggigt!
 
 
Tävlings banan:
 
Tävlings banan var jätte fin men bra staket och speaker, bra underlag :)
 
Caféteria:
 
Okej utbud, jag åt inget där ifrån dock.
 
Avstånd:
 
30 min, lagom tycker jag :)
 
Övrigt:
 
Trevliga fuktionärer, fin anläggning :)
 
 
// Danni
 
 

64%

2012-09-29 17:57:19 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, nu är jag på väg tillbaka från tävlingen och det gick vill sådär, jag hade en usel inridning då han skulle klia sig på benet så det vart en 5:à men sen hade jag ganska många missar så det vart 64% med 4 st 5:or men jag är nöjd och det var en dommare som inte tycker om oss så mycket , men jag är nöjd ;) jag kom precis utan för placering och det skiljde bara 1 p till 3:an :) // danni


Hej!

2012-09-29 11:26:58 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Vi har haft en väldigt lång blogg paus nu och jag kan inte hålla mig borta får bloggen längre! Det kommer inte blir så jätte mycket bloggning för att det är mycket med skolan nu och ridningen så dte är fullt upp :) Det har hänt väligt mycke på sistonde, tävlingar (utan någon framgång tyvärr), nya hästar ... Både mamma och jag har tävlat ganska mycket men det kommer i ett innlägg senare :) Det är tävling idag t.ex på Botkyrka en LA:1! Jag startar kl 16:28 så vi ska åka halv 3. Dom nya hästarna är 2 st 2,5 åringar som vi bytte efter som att baltarsar inte gick och rida på så då bytte vi honom mot dom här 2 :) Ena är jag helt såld på!! Gud han är sååå söööt :) han heter F !! inte dte vackraste namnet kanske men lätt att säga :) Den andra heter Sylvano och kommer bli en skimmel och väldigt stor förmodligen oxå :) F hoppas vi på att bli över 160 cm iallafall för han är väldigt liten, t.o.m Camparas är större än honom :) Nu måste jag gå ner och bada Gorre! syns :)  Önska mig lycka till!
 
Man känner sig såå stor när man står brevid henne! första gången jag red henne!
Namn: Capitola född: 2007 mkh: 171 cm, endast riden i 2 måndare :)
Jag och Capitola för ett tag sen :)  // Danni

Blev ingen ridskola :(

2012-09-03 18:00:28 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej, det blev inte så att jag följde med Amanda till ridskolan då min lilla syrra inte vågar åka till skolan själv imorron!!! Om jag är förbanad asså! Jag åkte buss själv när jag var 8-9 år lixom och hon är 10 år nu! Men men nu sk ajag inte dränka er i mina problem :)  Här kommer en liten planering om vilka innlägg som kommer komma upp på bloggen så småning om :)
 
♥ Tävlingen igår! (både min och mammas start)
 
♥ Bilder när jag rider capitola (om jag inte redan har laddat upp dom!)
 
♥ Portsätt bilder på Gorre
 
♥ Veckans ridplanering
 
♥ Kanske en gemförelse från 2010 till 2012, men det beror på om jag hinner göra filmerna den här veckan!
 
Sen kommer det komma några andra innlägg såklart! :)
 
// Danni
 
 
 
 

Amandas ridskola

2012-09-03 15:11:49 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Idag ska jag följa med Amanda till hennes ridskola! Det kommer nog Bli lite fotning och jag ska försöka uppdatera lite men kommer nog ha lite att göra ;) imorron ska jag på hoppträning! Kommer vara själv då den andra tjejens ponny ät halt ;( //danni


Bilder del 2 från hopptävlingen

2012-09-03 13:55:00 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Här kommer bilderna ifrån andra klassen och lite andra ponnysar som amanda kände :)
 
Först på mig:
 



Malva och fjodor :




Ellenor och Grom :





 
// Danni

Första hopptävlingen!

2012-09-02 19:27:29 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..



Hej! Jag har inte alls hunnit blogga! jag har vart så himla blogg sugen men tiden har inte räkt till, har hur mycket bilder som hällst som ska laddas upp och tävlings resultat oxå desutom :) Men vi kan börja med våran hopptävlings debut!
 
Vi åkte sjutk tidigt då jag skulle starta vid typ 8, sen spöregnade det oxå oftast! Men fösta klassen vart han lite seg och jag var sjukt nervös! Men vi hoppade banan så fort vi kunde och nollade oxå! Det var ju bara en LD alltså en clear rund så det var inte inte riktigta placeringar. Men jag hade bäst tid av dom som var nolla så jag fick en gul blå rosett :)
 






 



 När jag skulle gå banan till andra klassen så ropade dom upp mitt namn i högtalarna och sa att jag skulle komma till dommar båset och jag tänkte direkt : Var har jag gjort för fel nu då?!?! men det var lag ledaren för årsta-runsten (det var lag tävlan samma dag och jag skulle bara köra förklasserna) och dom hade för några startade i lagen så hon frågade om jag ville vara med och det var klart jag kunde, det var bara det att vi fick vänta i 5 timmar innan jag skulle in på banan igen! Han var helt slut efter att ha stått i en transport så länge så vi vägra ut oss :( Sen var jag super nervös oxå!!
Men jag får leva på känslan ifrån första klassen!  Bilder ifrån denna klass kommer senare :) // danni

Stall lyckås

2012-09-01 11:24:05 / 0 kommentarer kommentera inlägget?..


Hej har här kommer lite bilder på alla hästarna i stallet, ja jag har tråkigt! Men det kanske är lite kul för er att så hur många hästar vi har i stallet. Aja här kommer dom // Amanda ♥
 
Zarina 
    
 
Mirabell  

    Pommaq

    Twilight Sarastro, ''Wille''
 

 Poseidon
  Nero

Santos 
 

Be Donna 
 

Not 4 You

Induer ''ida''

Chiquita
 
 Emillion ''emil'' hade ingen bättre bild :)

Fire Bird ''fire'''

Monzan

Calibra 

Ernst & Cherlene
 

Beauty
 

Passie 
          
Och sist men inte minst kommer den bästa av dom alla, Mickey!

         Tror inte att jag har glömt någon nu! Några bilder är lånade.                                                                                                                                             

  
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu